خودروساز سوئدی ولوو که اکنون تحت مالکیت کمپانی چینی جیلی قرار گرفته، با استفاده از کمک های دریافتی از چینی ها بار دیگر احیا شده و روزهای خوبی را سپری می کند.
با همه گیر شدن تب اتومبیل های خودران، ولوو نیز با عزمی جدی تحقیقات گسترده ای را در این زمینه شروع کرده و قصد دارد در آینده نزدیک به یکی از پیشگامان این تکنولوژی تبدیل شود.
بعد از قرارداد ۳۰۰ میلیون دلاری با اوبر برای تولید خودروهای کاملا خودران تا سال ۲۰۲۱ و برنامه این کمپانی سوئدی برای ارسال اتومبیل های خودران به سطح خیابان های لندن، ولوو از تمایل خود برای استفاده هر چه بیشتر از این تکنولوژی نو ظهور خبر داده است.
چندی پیش ولوو و کمپانی سوئدی-آمریکایی اوتولیو که در زمینه ایمنی فعال است از همکاری مشارکت انتفاعی (Joint Venture) خود در توسعه یک نرم افزار مرتبط با رانندگی خودکار خبر دادند.
هنوز نامی برای این کمپانی مشترک جدید انتخاب نشده، اما هم ولوو و هم اوتولیو هر دو تایید کرده اند که مقر آن در گوتنبرگ سوئد واقع خواهد شد؛ همچنین در ابتدا ۲۰۰ کارمند که اکثر آنها از کمپانی های مادر انتخاب انتقال داده می شوند، برای کار در شرکت مشترک انتخاب خواهند شد.
اگر همه چیز طبق برنامه ریزی ها پیش برود، ۴۰۰ کارمند متخصص دیگر به جمع کارکنان این شرکت در آینده اضافه می شوند. کمپانی مشترک جدید به طور ویژه بر روی توسعه تکنولوژی رانندگی خودکار و سیستم های پیشرفته کمکی راننده تمرکز خواهد کرد.
علاوه بر استفاده تکنولوژی های بدست آمده در اتومبیل های آتی ولوو، این دو شرکت قصد دارند که آنها را تحت لیسانس خود به سایر کمپانی ها نیز واگذار کنند.
انتظار می رود نام این کمپانی مشترک در پاییز امسال مشخص شده و از سه ماه نخست سال ۲۰۱۷ فعالیت خود را شروع کند.
هاکان ساموئلسن مدیر عامل ولوو، اظهار کرده که این همکاری بهترین فرصت است تا ولوو به یک توسعه دهنده اصلی نرم افزار اتومبیل های خودران تبدیل شود.
عزم ولوو در مسیر خودروهای خودران باعث شده که این شرکت ۴۰۰ مهندس را در ماه های آتی جذب کند که بزرگ ترین موج استخدام انجام شده در تاریخ این کمپانی سوئدی به شمار می رود؛ جالب اینکه تمامی این مهندسین در زمینه توسعه فرم های جدیدی از تکنولوژی خودران فعالیت خواهند کرد.
نمایندگان اوتولیو عنوان کرده اند که اولین نتیجه این همکاری بصورت تجاری تا سال ۲۰۱۹ به ثمر خواهد رسید؛ آنها همچنین اعتقاد دارند که تکنولوژی انحصاریشان تا سال ۲۰۲۱ پا به عرصه بگذارد، درست همان زمانی که ولوو و اوبر جانشین خودران شاسی بلند XC90 را ارایه خواهند کرد.
خودروهای برقی و اتومبیل های خودران این روزها شدیدا در کانون توجه قرار گرفته و خودروسازان معروف دنیا اکثرا سرمایه زیادی را در این زمینه صرف می کنند.
ولوو بودجه های کلانی را که از چینی ها دریافت کرده، به طور عمده در زمینه توسعه اتومبیل های خودران صرف کرده و گام های خوبی را در این زمینه برداشته است؛ با این حال باید منتظر ماند و دید که آیا این شرکت می تواند چیز جدیدی به یافته های گوگل، فورد، بی ام وی و سایر کمپانی های فعال اضافه کند یا خیر.